Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Φύλλο Εργασίας, ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΕΣΩΝ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ:……………………………………………………

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

1. Προσδιορισμός της Ενέργειας που Καταναλώνουν Άμεσα τα Νοικοκυριά της Περιοχής μας, σε Ένα Χρόνο

Για να υπολογίσετε την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει το σπίτι που ζείτε, σε ένα χρόνο, αναζητήσετε τους τρεις τελευταίους (ή τρεις διαδοχικούς) ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥΣ Λογαριασμούς ΔΕΗ του σπιτιού σας οι οποίοι αναφέρονται σε τετράμηνη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Στην Ανάλυση χρεώσεων, στη δεύτερη γραμμή γράφει την ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που έχετε καταναλώσει στο τετράμηνο με την ένδειξη ΩΧΒ. Πχ η ανάλυση χρεώσεων ενός Λογαριασμού ΔΕΗ γράφει στη δεύτερη γραμμή ΩΧΒ 646Χ0,07169Ε/ΩΧΒ=46,31Ε. Άλλωστε η ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που έχετε καταναλώσει φαίνεται και στο κάτω μέρος της ίδιας σελίδας που γράφει την τελευταία και την προηγούμενη μέτρηση και τη διαφορά τους.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Περίοδος Κατανάλωσης

Ποσότητα ΩΧΒ







ΣΥΝΟΛΟ



2. Προσδιορισμός της Ποσότητας του Καυσίμου που Καταναλώνουν Άμεσα τα Νοικοκυριά της Περιοχής μας, σε Ένα Χρόνο, για τη θέρμανσή τους.

Είδος Καυσίμου που χρησιμοποιείτε για Θέρμανση: Α. Πετρέλαιο Β. Πυρηνόξυλο
Αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό ρεύμα τότε αυτό έχει υπολογιστεί παραπάνω.
Ρωτήσετε τους γονείς σας πόσα περίπου χρήματα ξόδεψαν πέρυσι για τη θέρμανση του σπιτιού σας-Αναζητείστε αποδείξεις πληρωμής των καυσίμων και αφού μάθετε τη (μέση περίπου) τιμή του καυσίμου της περυσινής χρονιάς, υπολογίσετε κατά προσέγγιση την ποσότητα του καυσίμου που καταναλώσατε πέρυσι για τη θέρμανση στο σπίτι σας. Για το φετινό υπολογισμό της ποσότητας καυσίμου που θα καταναλώσετε, σας παρακαλούμε να φυλάξετε σε ένα φάκελο όλες τις αποδείξεις πληρωμής του πετρελαίου ή του πυρηνόξυλου και στο τέλος της χειμερινής περιόδου θα μπορούμε να κάνουμε ακριβέστερο υπολογισμό. Ο πρώτος μας ενδιαφέρει ενδεικτικά.

3. Προσδιορισμός της Ποσότητας του Καυσίμου που Καταναλώνουν Άμεσα τα Αυτοκίνητα των Νοικοκυριών της Περιοχής μας, σε Ένα Χρόνο, για τις μετακινήσεις των μελών τους

Δώστε στους γονείς σας και στα αδέρφια σας τον παρακάτω πίνακα να τον έχουν στο αυτοκίνητό τους για να τον συμπληρώνουν κάθε φορά που βάζουν βενζίνη στο αυτοκίνητο που οδηγούν. Περίοδος καταγραφής της ποσότητας καυσίμων κίνησης : ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ Αρχίστε από σήμερα

Ονοματεπώνυμο Μαθητή

Ονοματεπώνυμο Καταναλωτή

Συγγένεια με το μαθητή : Α. Μητέρα Β. Πατέρας Γ. Αδερφός/ή

Είδος καυσίμου που καταναλώνετε : Α. Βενζίνη Β. Πετρέλαιο

Ημερομηνία αγοράς καυσίμου

Δαπάνη σε Ευρώ

Ποσότητα σε λίτρα





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.