Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΛΕΣΩΝ

Γεια σας πουλάκια μας! Φέτος το θεματικό έτος της UNESCO είναι «2010 Ενέργεια-Ανανεώσιμες Πηγές & Τοπικές Κοινωνίες» της «Δεκαετίας της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη». Στο πλαίσιο αυτό οι καθηγητές που ασχολούμαστε με την υλοποίηση των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καταλήξαμε στα παρακάτω θέματα τριών προγραμμάτων:
Α. «Ερευνώντας το παρελθόν, διαφυλάσσουμε την ενέργεια για το μέλλον»
Β. «Προσέγγιση ενεργειακών ζητημάτων της καθημερινής μας ζωής».
Γ. «Η Τέχνη ως εργαλείο της μαθητικής έρευνας για την κατανόηση της διαχείρισης και αξιοποίησης της ενέργειας στο πέρασμα του χρόνου»
Με τα προγράμματα αυτά πιστεύουμε να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις γνώσεις μας, τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας απέναντι σε θέματα της καθημερινής μας ζωής που σχετίζονται με την ενέργεια και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων του πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων, και ειδικότερα του πρώτου, αναπτύξαμε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά τη φιλοξενία των Κυπρίων μαθητών και καθηγητών από το Λύκειο Πολεμιδίων της Λεμεσού και συνεχίζουμε τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο σχολεία.

Το blog της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας melesesenv.blogspot.com. δημιουργήθηκε και συντονίζεται από το Εργαστήριο Πληροφορικής του Λυκείου μας με υπεύθυνο καθηγητή τον κ Τζουρμπάκη Σταύρο. Επειδή όλοι μας ζούμε διασκορπισμένοι μακριά ο ένας από τον άλλο και έχουμε μόνο τις πρωινές ώρες του σχολείου να βρισκόμαστε με εξαιρετικές δυσκολίες, επιλέξαμε να ενισχύσουμε τη δυνατότητα επικοινωνίας μας μέσω ίντερνετ και κινητών τηλεφώνων. Χρειάζεται λοιπόν όλοι μας να δημιουργήσουμε μια διεύθυνση Email στο GMAIL με το όνομα και το επίθετό μας πχ kalathakimaria@gmail.com ώστε να μας γίνει πρόσκληση από τον καθηγητή Τζουρμπάκη Σταύρο και να μπορέσουμε να εγγραφούμε στο blog της Περιβαλλοντικής Ομάδας. Η διεύθυνση πρέπει να έχει αυτή τη μορφή ώστε όταν αναρτούμε υλικό στο blog να ξέρουμε ποιος το έκανε. Αφού δημιουργήσουμε τη διεύθυνση εμαίλ, πρέπει να τη στείλουμε με μήνυμα στο εμαίλ του κ Τζουρμπάκη και θα μας συμβουλέψει για τα παρακάτω. Για απορίες σχετικά με την ηλεκτρονική μας επικοινωνία επικοινωνήστε με εμαίλ με τους καθηγητές Τζουρμπάκη Σταύρο tzurbak@sch.gr και Καλαθάκη Μαρία kalath04mar@yahoo.gr.
Μην ξεχνάτε πως τα κείμενα που αναρτώνται στο blog μας μπορούν να διαβαστούν σε όλο τον κόσμο!!!!!

Ευχόμαστε να απολαύσουμε όλοι μαζί την περιβαλλοντική μας παρέα με πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Περιμένουμε πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις στα εμαίλ μας για όσα μπορούμε να κάνουμε ….

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είμαστε οι: Παπαστεφανάκη Άννα, Καλαθάκη Μαρία, Τζουρμπάκης Σταύρος, Στεφανάκη Ισμήνη, Παντελάκη Ελευθερία, Μπιτζαράκη Αλεξάνδρα, Κρανιωτάκη Αικατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.