Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ BLOG ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Με θέμα «Οι Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις του Β Παγκοσμίου Πολέμου στην Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα».

Οι επιπτώσεις μπορούν να αναζητηθούν σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτισμικό και οικολογικό επίπεδο.

Ζητείται να κάνετε (ι) αναφορές για τις επιπτώσεις του Β Παγκοσμίου Πολέμου στην Κρήτη, Κύπρο και Ελλάδα και (ιι) σχόλια-συζήτηση επί των αναρτημένων αναφορών δικών σας και των υπολοίπων. Εννοείται ότι η επανάληψη της ίδιας αναφοράς μετά από την ανάρτησή της από ένα μέλος του blog δε θα λαμβάνεται υπόψη στην τελική αξιολόγηση. Η συζήτηση όμως επί των αναφορών που έχουν αναρτηθεί προηγουμένως από τον ίδιο ή από τους άλλους θα ληφθεί υπόψη. Οι πηγές των αναφορών πρέπει να γράφονται με συγκεκριμένο τρόπο, όπως παρουσιάζονται στη διεθνή βιβλιογραφία:

Όνομα συγγραφέα (χρονολογία) Τίτλος βιβλίου ή Περιοδικού, τόμος, Εκδότης, Περιοχή που εκδόθηκε (πχ Καλαθάκη Μαρία (1996) Επιλεγμένες Ασκήσεις Γενετικής, τόμος Α, Εκδόσεις Μαθηματική Βιβλιοθήκη, Θεσσαλονίκη). Στην περίπτωση ιστοσελίδας πρέπει να κρατηθεί η διεύθυνσή της στο διαδίκτυο.

Για όσες αναφορές επί των επιπτώσεων στις περιοχές μελέτης αναρτήσει ο κάθε μαθητής οφείλει να διαθέτει αντίγραφο στο σπίτι του έτσι ώστε όταν η επιτροπή του το ζητήσει να μπορεί να το προσκομίσει.

Αν οι αναφορές που θα αναρτηθούν στο blog είναι αξιόλογες, τα δύο σχολεία θα συγκροτήσουν επιτροπή καθηγητών που θα τις αξιολογήσει και θα καταλήξει στην απονομή ενός notebook στην πιο εμπεριστατωμένη. Τα γραπτά σας θα κριθούν στο ίδιο πνεύμα των σχολικών μαθημάτων.

Επειδή η όλη διαδικασία είναι γενικά πρωτόγνωρη, σας παρακαλούμε να συμβάλλετε όσο μπορείτε περισσότερο με σκέψεις, ιδέες, κρίσεις πάνω στη διαδικασία και στο διδακτικό αντικείμενο της συζήτησής μας. Άλλωστε, η κατάκτηση του βραβείου δεν αποτελεί μοναδικό στόχο μας. Το εκπαιδευτικό μας όφελος θα προκύψει από τη συζήτηση που θα αναπτύξετε και τις βιβλιογραφικές αναφορές που θα αναρτήσετε.

Αποφεύγουμε να θέσουμε στενά καθορισμένους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού με σκοπό να κερδίσουμε την ατμόσφαιρα ενός «ηλεκτρονικού μαθήματος» μέσω διαδικτύου που φέρνει τόσο κοντά δύο σχολικές κοινότητες από δυο μακρινά νησιά. Νιώστε χαλαρά στον ιστότοπό μας όπως θα νιώθατε σε μια ομάδα εργασίας πεδίου σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εσείς έχετε επιλέξει.

Σας συνιστούμε να αποφύγετε απρέπειες διότι ο διακομιστής θα σας αποβάλλει αμέσως. Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά την ποιότητά σας, στήσαμε αυτόν τον ιστότοπο για να μπορούμε να επικοινωνούμε με ένα διαφορετικό τρόπο και σας ζητούμε να συμμετέχετε σε αυτή την πρωτότυπη εκπαιδευτική διαδικασία με πολλή όρεξη. Είμαστε σίγουροι ότι θα την απολαύσετε. Εμείς οι καθηγητές σας περιμένουμε να μοιραστούμε μαζί σας, μέσω του blog μας, στιγμές ιδιαίτερης πνευματικής δημιουργίας και διδακτικής καινοτομίας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:

Ο κάθε μαθητής καλείται να δημιουργήσει μια διεύθυνση email στο gmail την οποία να αποστείλει με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση lycmeleses@gmail.gr ώστε ο διακομιστής να σας προσκαλέσει και να εγγραφείτε στο blog μας το οποίο είναι κλειστό προς τρίτους. Αφορά μόνο τους μαθητές και καθηγητές των δύο σχολείων. Η διεύθυνση email που θα δημιουργήσετε πρέπει να περιέχει το επίθετο και το όνομά σας. Το blog θα ανοίξει το Σάββατο 17-10-2009 το πρωί στις 10.00 και θα κλείσει το Σάββατο 24-10-2009 στις 22.00. Μπορείτε να προετοιμάζετε τα κείμενά σας και να τα αναρτάτε όποτε εσείς νομίζετε. Προσπαθήστε να είσαστε σύντομοι και περιεκτικοί. Αν χρειαστείτε τεχνική υποστήριξη συμβουλευτείτε τους καθηγητές πληροφορικής των σχολείων σας.

Καλώς ορίσαμε στο blog μας! Καλή αρχή σε όλους μας!

2 σχόλια:

  1. Εύχομαι σε όλους να ευχαριστηθούν την προσπάθειά τους και όταν αυτό το εγχείρημα τελειώσει να αισθάνονται "πλουσιότεροι"... (προφανώς και δεν εννοώ το notebook... :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.